Warsztaty kulinarne KARNAWAŁ 

22 stycznia 2019 r.

Karnawał w pełni. Dookoła zabawy, przyjęcia, spotkania. My także nie próżnujemy i dobrze się bawimy. Pomimo tego że za oknem zima to w kuchni GOKSiR gorąco i gwarno. Na ostatnich warsztatach kulinarnych uczestnicy przygotowywali przystawki jakie można serwować gościom przy różnych okazjach, nie tylko w czasie karnawałowego szaleństwa. Kurczak odgrywał główną rolę w naszym menu, były roladki z suszonymi pomidorami, kotleciki w panierce orzechowo – kukurydzianej a nawet udało nam się usmażyć parę nuggetsów (kawałki piersi z kurczaka w panierce). Nie obyło się także bez łez, jak to bywa przy spotkaniu „pierwszego stopnia” z cebulą, która została nafaszerowana i upieczona. Dla takiego smaku było warto. Natomiast na osłodę zamiast standardowych faworków, które wszyscy znają przygotowaliśmy róże karnawałowe z konfiturą z wiśni. Mmm ale było pachnąco i pysznie. Na koniec spotkania usiedliśmy wspólnie przy stole jak na domowej karnawałówce, próbując przygotowanych smakołyków i rozmawiając o przepisach na kolejne warsztaty…na które już teraz serdecznie zapraszamy. Szczegóły wkrótce na stronie GOKSiR.

Przepisy:

BIODERKA W PŁATKACH

CEBULA FASZEROWNA

SAŁATKA Z SOCZEWICY

RÓŻE KARNAWAŁOWE

Warsztaty kulinarne KARNAWAŁ Warsztaty kulinarne KARNAWAŁ Warsztaty kulinarne KARNAWAŁ
Warsztaty kulinarne KARNAWAŁ Warsztaty kulinarne KARNAWAŁ